İSTİKLAL MARŞINI GÜZEL OKUMA YARIŞMASI İLÇE BİRİNCİLİĞİ

İSTİKLAL MARŞINI GÜZEL OKUMA YARIŞMASI İLÇE BİRİNCİLİĞİ

Bayrampaşa İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünce İstiklâl Marşı'nın kabul edilişi ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü kapsamında İstiklâl Marşı'nı güzel okuma yarışması düzenlendi.

İlçemiz Şair Baki İlkokulu  Salonu'nda düzenlenen yarışmaya ilçemiz  genelindeki  ilkokul,  düzeyindeki öğrenciler katıldı.

Yarışmaya katılan öğrenciler, jüri karşısında İstiklâl Marşı'nın tamamını ezbere okuyarak, en yüksek puanı almak için yarıştı. Zaman zaman coşkulu, zaman zaman da duygusal anların yaşandığı yarışmada, her bir öğrenci jest ve mimikleriyle birbirinden güzel ve etkili performans gösterdi.

Millî Eğitim Müdürü Suat MAMUR, öğrencilerin coşkuyla okudukları İstiklâl Marşı'ndan dolayı büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

İstiklâl Marşı ruhunu her bir öğrenciye kavratmak için büyük çaba sarf ettiklerini belirten MAMUR, "Bugün öğrencilerimiz millî marşımızı duygularını da katarak okumaları bizleri hem duygulandırdı hem de gururlandırdı. İstiklâl Marşı, bir milletin mukaddesleri uğruna ettiği yeminin manzum ifadesidir. Bu marş, şanlı geçmişimiz, umut dolu istikbâlimiz ve istiklâlimiz adına yazılmış olan bir eserdir. O, öyle bir şiirdir ki, bugünü anlatırken dünü vurgular, dünü anlatırken de geleceğe yönelik yeni ufuklar ortaya koyar. Şanlı milletimiz kendisine armağan edilen bu eşsiz marşın her bir kıtasını, her bir dizesini kalbinin derinliklerinde hissetmeyi sürdürecektir." dedi.

MAMUR, emeklerinden dolayı öğretmenlere, jüri üyelerine ve yarışmacı öğrencilere teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi.

İlçemiz ilkokul düzeyinde düzenlenen İSTİKLAL MARŞI'nı güzel okuma yarışmasını ;okulumuz 4/F sınıfı öğrencisi  BEYZA ÇAKMAK 1. olarak tamamladı. Öğrencimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

 

06.03.2024 48

06-03-202406-03-202406-03-2024